Pendirli qol börəyi resepti

Xəmirin tərkibi
7 stəkan paxlava xəmiri sərt un, süzülmüş (980 q)
1 paket (50 q) təzə maya və ya 1 xörək qaşığı quru maya (10 q)
1 xörək qaşığı duz, (10 q)
1 xörək qaşığı şəkər, (14 q)
Otaq temperaturunda 2,5 stəkan su (450 ml)

İç tərkibi
1,5 kq ispanaq (ovulmuş)
2 stəkan ağ pendir (260 q)
1 stəkan zeytun yağı (95 ml)
1 böyük soğan, incə doğranmış,
qaya duzu, təzə çəkilmiş qara bibər

Üzərinə
3 yumurta
1 çay stəkan süzülmüş qatıq (100 ml)
3 xörək qaşığı zeytun yağı (40 ml)
1 şüşə sadə mineral su (istəyə uyğun)
Çörək otu və küncüt toxumu

Xəmir mayalama

Yaş mayayı əvvəlcə 1 stəkan ilıq suda az şəkər əlavə edərək 8-10 dəqiqə gözlədib yoğurun. Ani maya istifadə edirsinizsə, birbaşa una qarışdıra bilərsiniz. Dərin bir qabda əvvəlcə xəmirin tərkib hissələrini birləşdirərək ləyənin ortasında xəmir əlavə edib yoğurmağa başlayın. Bir az su əlavə edin və sərt bir xəmir alın. 1 saat təmiz bir parça ilə mayanı örtün.

İçliyin hazırlanması
İncə ispanağı doğrayın, incə soğanı doğrayın. Soğanı tavada bir az yağda qızardın, pomidor sousunu əlavə edin və 1 dəqiqə qovurun. Ispanaq və duz istiotunu tavaya əlavə edin, 30 saniyə bir kənara qoyun və sərinləyin. Daxili havan sərinləşibsə, içinə ağ pendir vurun, qarışdırın. Ayrıca bir qabda 3 yumurta, süzülmüş qatıq, zeytun yağı və mineral su qarışdırın və yaxşı döyün.

Xəmiri yayma
Hazırlanmış xəmirdən, bərabər ovuc ölçülü bezələr çıxarın. Hər bir bezəni dəzgahda yuvarlayın və qurumasına mane olmaq üçün kənarına təmiz bir parça yaydırın. Xamir qalınlaşana qədər, yuvarlaq bir pinlə açın. Hər bir xəmirin yarısına zeytun yağı əlavə edin və 2-yə qatlayın. Xəmirə 3-4 qaşıq qatıq qarışığı əlavə edin. İçinə doldurulmuş iki ovuc ispanağın yarısını bir havana yaydırın, bir az zeytun yağı və rulonun uzun kənarından digərinə yayın.

Üzərinə
Bütün hissələrini yağ ilə yuvarlaq bir qabda yağlayın (mümkünsə alüminium). Qabın ortasından başlayaraq, rulonları yuvarlayın. Qatıq və yumurta qarışığını xəmirin üzərinə fırça ilə yaydırın, sonra qara toxum və küncüt toxumlarını səpərək xəmirinizi 15-20 dəqiqə gözlədin.

Yemək və xidmət
Sobanızı 200 ° C-yə qoyun və əvvəlcədən qızdırın, qızıl qəhvəyi rəngə qədər 25-30 dəqiqə bişirin. Xəmirlər bişirildikdən sonra 10 dəqiqə dincələ və sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.

Emil Aliyev

TikoAzCanavarı)

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir